Societé Agricola Le Muricce srl • Via Petriolo 66 • 50022 • Greve In Chianti

Zoals reeds hoge vermeld zijn Bernard en Rita ook de eigenaars van een stukje van het wijndomein in Bourgogne: Clos Vougeot. Die eigendom hebben Bernard en Rita in niet geringe mate te danken aan Philippe Charlopin, met wie het koppel al meer dan 30 jaar bevriend is.

 

Philippe Charlopin is een befaamd wijnbouwer in Gevrey-Chambertin. In de loop der jaren slaagde Charlopin er in zijn  domein uit te breiden met de mooiste Grand Crus uit Bourgogne: Charmes Chambertin, Echezeaux, Bonnes Mares, Clos Saint Denis, Corton, en niet in het minst Le Chambertin.

 

 

In 1997 stelde  Philippe aan Bernard en Rita de vraag of ze geïnteresseerd waren in de aankoop van een perceel in de ondertussen wereldvermaarde Clos Vougeot, waarbij Philippe de wijn van de daar geoogste druiven zou maken.

 

Bernard en Rita hapten toe en ze hebben nog geen seconde spijt van die beslissing. Philippe Charlopin is een vriend voor het leven geworden, een vriendschap die bezegeld wordt met een goed glas wijn en urenlange discussies over grondbewerking, vinificatieprocessen en houtlagering.

NL

EN

Societé Agricola Le Muricce srl. 2015 - Design by Peter Vernaillen & Artscenic