Societé Agricola Le Muricce srl • Via Petriolo 66 • 50022 • Greve In Chianti

Reeds sinds 1998, na onze aankoop van Clos Vougeot, speelden we met de gedachte een eigen wijndomein te exploiteren in Frankrijk. Ons contract met Philippe Charlopin voor de exploitatie van Clos Vougeot gaf ons niet de mogelijkheid zelf wijn te maken, of ten minste niet onze eigen stempel te drukken op het eindproduct.

Anderzijds waren de weersomstandigheden in Bourgogne net wat te matig om met enthousiasme te kunnen spreken over een  “2de verblijf in het Zuiden”!

In 1999 maakten we kennis met Toscana, wat natuur betreft één van de mooiste streken in de wereld en met haar prachtige wijnen. Het waren de schitterende zuren van de sangiovese druif die we in België ontdekt hadden in de sublieme wijn Il Carbonaione die ons naar hier hadden gebracht.

Toen we kennis maakten met Jurij Fiore en het domein Podere Poggio Scalette waar Il Carbonaione wordt gemaakt, waren we helemaal verkocht en reisden we met de regelmaat van een klok naar Toscana. Uiteindelijk na jarenlang zoeken viel ons oog op een domein dat te koop kwam. We hadden reeds veel domeinen bezocht, doch Le Muricce beantwoordde precies aan onze verwachtingen.

Samen met mijn vrouw Rita en onze kinderen Stefanie en Florence vertoeven we diverse malen per jaar op het domein en proberen we samen, naast een deel vakantie het beste te geven van onszelf om de kwaliteit van de wijnen van Le Muricce tot een steeds hoger  niveau te tillen.

NL

EN

Societé Agricola Le Muricce srl. 2015 - Design by Peter Vernaillen & Artscenic