Societé Agricola Le Muricce srl • Via Petriolo 66 • 50022 • Greve In Chianti

In totaliteit is het domein  Le Muricce ca. 8 ha. groot, en is het prachtig gelegen op de kop van een heuvel tussen de vallei van Ruffoli en de vallei van Lamole. De 1,20 ha. wijngaarden die rond het domein liggen bestaan uit 0,7 ha Chianti Classico allen met Sangiovese aanplantingen en welbepaald de kloon uit Lamole. De wijngaarden variëren van 10 jaar tot 60 jaar oud. Er is eveneens een aanplanting met Merlot druiven die vandaag 7 jaar oud is. De ondergrond van Le Muricce bestaat uit het befaamd Galestro gesteente gemengd met leem en zand.

De tweede wijngaard van ca. 2,45 ha. La Casina heeft eveneens een ondergrond van Galestro doch vermengd met klei. Hier telen we ongeveer 2,00 ha. Chianti Classico, en een halve ha. Cabernet  Sauvignon en Merlot.

 

We werken met respect voor de terroir, verrijken de grond met natuurlijke meststoffen en sproeien nauwelijks tegen ongedierte. Door de hoogteligging enerzijds en door de grote ventilatie in de wijngaarden, wordt sproeien bijna overbodig.

Anderzijds zorgen de veelvuldige winden in de zomer, voortkomende door de thermiek die ontstaat tussen de diverse valleien, voor véél afkoeling.

Ook de temperaturen in de zomer (overdag tot 36°C) dalen tijdens de nacht tot 15°C en zorgen op die manier voor flinke afkoeling. Hierdoor wordt de zuurtegraad in de druiven bevorderd.

NL

EN

Societé Agricola Le Muricce srl. 2015 - Design by Peter Vernaillen & Artscenic