Societé Agricola Le Muricce srl • Via Petriolo 66 • 50022 • Greve In Chianti

 

Zowel onze basiscuvée Donna Doga als Lucciconi (Chianti Classico) lageren op inox kuipen terwijl Le Muricce (Riserva vanaf 2011), de merlot- en cabernet sauvignon druif  op eiken houten vaten worden gelagerd.  Naar gelang de druif gebeurt dit op Franse eiken vaten van 225 of van 350 liter. De sangiovese wijnen lageren op 350 liter vaten omdat de subtiliteit van de druif minder hout verlangt dan merlot en cabarnet sauvignon druiven, die op vaten van 225 liter gelagerd worden.

Nog later (voor de botteling) worden de  diverse cuves geblend en wordt de samenstelling van elke wijn bepaald.

De gebottelde wijnen lageren ruim 6 maanden in de kelders alvorens ze op de markt worden gebracht.

In de kelder beschikken we over een 10-tal inox gistingskuipen van het type ‘siempre piene’, wat betekent dat de gistingskuipen perfect kunnen afgesloten worden van de buitenlucht, ongeacht de hoeveelheid wijn die in elke kuip is opgeslagen.

Tijdens de pluk worden de druiven van de wijngaarden geselecteerd per perceel, en gebeurt de alcoholische gisting per perceel apart in deze diverse gistingskuipen, en dit met temperatuurcontrole. Op die manier krijgen we een goed beeld omtrent de kwaliteit van alle wijnen van de diverse percelen.

In een later stadium wordt beslist welke wijnen verder lageren op inox of op eiken houten vaten.

NL

EN

Societé Agricola Le Muricce srl. 2015 - Design by Peter Vernaillen & Artscenic